Skip to content

{mosimage}

Wereld Gezondheidsdag

Urbanisatie & Gezondheid
G
ezonde Kinderen in een Gezonde Stad!


WERELD GEZONDHEIDSDAG 2010
Het 2010 Wereld Doel – 1000 Steden 1000 Levens

Elk jaar wordt Wereld Gezondheidsdag (7 april) over de hele wereld gevierd. Wereld Gezondheidsdag 2010 zal zich concentreren op verstedelijking en gezondheid, met als slogan “1000 steden, 1000 levens”. Verstedelijking is een van de grootste gezondheidsuitdagingen van de 21e eeuw.  

Verstedelijking wordt in verband gebracht met verscheidene gezondheidsuitdagingen die te maken hebben met water, milieu, geweld, niet overdraagbare aandoeningen (hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en chronische ademhalingsproblemen), ongezonde voeding, te weinig lichaamsbeweging, roken, overdadig gebruik van alchohol en risico`s verbonden met uitbraak van besmettelijke ziekten. Jongeren in het algemeen, en kinderen in het bijzonder, zijn hierbij een kwetsbare groep en verdienen dus extra aandacht.

In de komende week zal er over de hele wereld extra aandacht besteed worden aan de problemen die te maken hebben met verstedelijking en gezondheid en worden er aktiviteiten georganiseerd om de verschillende aspekten van een gezonde levensstijl in een gezonde leefomgeving te benadrukken.

In Suriname zal de PAHO tezamen met de andere UN organisaties, de overheid en de locale buurtorganisatie, Wereld Gezondheidsdag op 6 april 2010 op Sophia`s Lust vieren, met slogan “Gezonde Kinderen in een Gezonde Stad”. Dit zal een leuke dag worden, met volop aktiviteiten van 09.00 uur tot en met 18.00 uur.

Er zullen verschillende sportaktiviteiten zijn, een gezondheidsbeurs, een tekenwedstrijd, kinder circus, de in gebruikname van de eerste “ Street Gym” (een initiatief van de OAS, IICA, IDB en PAHO) en we zullen flink bewegen op muziek!!!

Alle aktiviteiten stimuleren gezonde kinderen in een gezonde stad.

“Gezonde Kinderen in een Gezonde Stad!”


Voor meer informatie contact:

  • This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , Technical Officer,  PAHO/WHO Suriname, tel. nr. 471676, tst. 240

 
Zie link:

More on Press Releases

Henck Arronstraat 60, Paramaribo, Suriname
P.O. Box l863, Paramaribo, Suriname, Tel.: +597 471-676;
Fax: +597 471-568 E-mail@sur.paho.org